Szabályok

Részvételi szabályok

 1. A jelentkezéseddel elfogadod a verseny szabályzatát!
 2. A Bionika Akadályverseny 2 fordulós. Az 1. forduló online, a 2. forduló a PPKE-ITK épületében (Budapesten) kerül megrendezésre, melyen a 2020-as évben a csapatok élő online kapcsolatban vehetnek majd részt.
 3. A versenyen az a csapat vehet részt, aki előzetesen regisztrál a honlapon. Az 1. (online) forduló végéig (2020. november 2. 12:00) lehet regisztrálni.
 4. A regisztráció során csapatnevet, a csapattagok iskolájának adatait, kapcsolattartó nevét és elérhetőségét kérjük megadni. Az első forduló feladatsorának linkjét a megadott e-mail címre küldjük, kérjük a cím helyességének fokozott ellenőrzését!
 5. A versenyen 10-12. osztályos, középiskolások 4 fős csapatai indulhatnak.
 6. Egy diák csak egy csapatban szerepelhet, egy iskolából több csapat is indulhat.
 7. A csapatokkal a szervezők emailben tartják a kapcsolatot a jelentkezésnél megadott kapcsolattartón keresztül.
 8. A verseny során kiadott feladatokat a zsűri pontozza és az elnyert pontok rangsora szerint alakul ki az eredmény.
 9. A versenyen a részvétel ingyenes.
 10. A verseny nyelve magyar, de az online feladatok megoldásához más nyelvű források, segédanyagok is használhatók.
 11. A kiadott feladatokhoz tartozó beadási határidőket, feltételeket a feladatok kiírása tartalmazza, azokat szigorúan vesszük. A határidőn túli megoldást nem áll módunkban értékelni.
 12. A versenyről kép és hangfelvétel készülhet, melyet a szervezők és a szervezésében közreműködő szervezetek szabadon felhasználhatnak saját honlapjukon a rendezvénnyel kapcsolatos hivatkozásként és jövőbeli népszerűsítésében. A felvételek kezelése során a GDPR irányelvei szerint járunk el, ellenszolgáltatásra a szervezők nem kötelezhetőek.
 13. A verseny 2. fordulójában való részvétel előtt valamennyi jelentkező (illetve szülő/gondviselő) írásban nyilatkozik, hogy a fenti feltételeket elfogadja.
Az első forduló szabályai
 1. Az első forduló feladatsora az akadalyverseny.itk.ppke.hu oldalon történő regisztráció után, a regisztráció során megadott címre e-mailben küldött linken érhető el, 2020. október 7. 12:00-tól
 2. Az első forduló megoldásait a csapatoktól a feladatlapon részletezett módon, online várjuk, 2020. november 2. 23:59-ig.
 3. Az első forduló feladatainak megoldásáért az adott feladaton legmagasabb pontszámot elérő csapat tagjai tárgyi nyereményekben részesülnek. A feladaton elért pontszámot a megoldás beérkezésének időpontjával súlyozzuk!
 4. Az első fordulón nyert tárgyi nyereményeket a csapattagoknak postai úton juttatjuk el, a csapat kapcsolattartójával történő e-mailes egyeztetést követően.
 5. A csapatok az első fordulóban elért összpontszám alapján kerülnek rangsorolásra, és ez alapján juthatnak a második fordulóba. A második fordulóban való bejutáshoz tekintetbe vett összpontszámba a beküldés ideje szerinti súlyozás NEM számít bele!
A második forduló szabályai
 1. A 2. fordulóba az 1. fordulón legjobban teljesítő csapatok jutnak be.
 2. A 2. fordulón való részvételhez a csapat minden tagjának regisztrálnia kell.
 3. A 2. forduló 2020. november 28-án kerül megrendezésre, melyen a továbbjutók élő online kapcsolatban vehetnek részt.
 4. Az online kapcsolathoz szükséges technikai háttér (stabil internetkapcsolat, webkamera) biztosítása a résztvevők feladata.

Adatkezelési irányelvek

A Bionika Akadályverseny adatkezelési szabályzatát itt találod meg.