Verseny­felhívás

Ha érdeklődsz a biológia, kémia, fizika és informatika tudományterületek iránt, ha szeretnéd megtudni, mi is az a BIONIKA, ha kipróbálnád magad és tudásod egy izgalmas csapatversenyen, továbbá ha kíváncsi vagy Karunk adottságaira, lehetőségeire, akkor VÁRUNK CSAPATODDAL A BIONIKA AKADÁLYVERSENYRE!!

Az esemény során 10 - 12. évfolyamos középiskolások számára lehetőséget biztosítunk, hogy játékos módon közelebbről is megismerkedhessenek a BIONIKA fogalmával. A program 2 fordulós.

Az első, levelező fordulóban összetett biológia, kémia, fizika, informatika kérdésekre a feladatlapon feltüntetett módon kell elküldeni a választ. A feladatsor a jelentkezést követően lesz elérhető a csapatok számára. Az első forduló a 2020. október 7. és 2020. november 2. közötti időszakban zajlik. Ez alatt lehetőség van regisztrálni, ezt követően, a regisztrációnál megadott e-mail címre küldött linken érhető el az első forduló feladatsora. A megoldásokat a feladatsoron megadott módon, online várjuk a csapatoktól.
Az első fordulóban legjobban teljesítő csapatok jutnak a második fordulóba. A második fordulóba való továbbjutás lehetőségén túl az első forduló egyes feladatainak minél gyorsabb és pontosabb megoldásával a csapatok további nyereményekben is részesülhetnek. Részletek a játékszabályzatban és az 1. forduló feladatsorán olvashatók.

Az első forduló nyereményei: tornazsák, 0,5l-es thermobögre, 0,8l-es sportkulacs, 2600mAh-s powerbank, törölköző, hátizsák, bluetooth hangszóró

Az első forduló nyereményei: tornazsák, 0,5l-es thermobögre, 0,8l-es sportkulacs, 2600mAh-s powerbank, törölköző, hátizsák, bluetooth hangszóró

A második forduló egy akadályverseny keretében kerül megrendezésre Budapesten, a PPKE-ITK épületében, 2020. november 28-án. A járványügyi helyzetre való tekintettel a 2020-as év őszén az élő online versenyen a továbbjutó 4 fős csapatok virtuális jelenléttel vehetnek majd részt. A csapatmunka során, a különböző nehézségű és összetételű feladatokon keresztül az érdeklődési körükkel egymást kiegészítő diákok ráláthatnak a bionikában foglalt tudományterületek közötti kapcsolatokra és ezek jelentőségére. A 2. fordulón szereplő csapatok számára résztvevői nyereményekkel készülünk, a verseny első három helyezett csapata pedig kiemelt díjazásban részesül.